Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa - Infantil
 

A la Biblioteca hi trobareu moltes coses:

  • Llibres
  • Revistes
  • DVD
  • Discs compactes
  • Cd-Roms

 

Podeu fer-hi moltes coses:

  • Passar l'estona llegint o bé buscant informació
  • Escoltar música
  • Veure pel·lícules
  • Navegar per Internet
  • Escoltar contes

Si voleu, també podeu endur-vos el material en préstec. Això vol dir que us podeu emportar llibres, DVDs, CDs, etc. a casa per a llegir-los, veure'ls i escoltar-los tranquil·lament.

Recorda tornar-los el dia que toca; els teus companys potser també els voldran llegir.

Alguns llibres no us els podeu emportar. Normalment són diccionaris i enciclopèdies que han d'estar a la biblioteca per a que tothom els pugui consultar en el moment que els necessiti.

 

Per utilitzar tots aquests serveis (préstec, Internet, veure pel·lícules) només necessites el carnet de la biblioteca. Vine un dia amb el teu pare o la teva mare i te'l farem.


Tot això és gratuït. Pots utilitzar la biblioteca sense gastar diners, només s'han de pagar alguns serveis com les fotocòpies o les impressions d'Internet.

 

A canvi, et demanem algunes coses...
Que tractis bé els materials. Valen diners i són de tots. No s'hi val a ratllar-los, pintar-los, estripar-los, embrutar-los ...
Que respectis les altres persones que són a la biblioteca. Procurem no fer soroll i mantenir les normes de convivència.
Recordem que la biblioteca és de tots.


I per últim,

 

Demaneu ajuda al bibliotecari
Us ajudarà a escollir un conte o a trobar la informació que necessiteu i us informarà de totes i cadascuna de les activitats que organitzem per vosaltres.A la biblioteca podem deixar-nos portar entre els prestatges i triar i remenar si no volem cap llibre en especial. En canvi, si el que volem és trobar un llibre concret necessitem saber-ne una dada bàsica: la signatura o topogràfic, que és com una matrícula que identifica cada document i que indica on està situat dins dels prestatges.

Si busqueu un llibre o un tema determinat demaneu ajut al bibliotecari. Us ensenyarà a buscar la signatura al catàleg i a trobar-lo a la prestatgeria.

Si el que volem és remenar i triar un conte qualsevol, no tenim problema. Amb aquest mapa i les indicacions que us donarem després en tindrem prou, però si el que volem és trobar un llibre concret necessitem saber-ne una dada bàsica: la signatura o topogràfic, que és com una matrícula que identifica cada document i que indica on està situat dins dels prestatges. Si busqueu un llibre o un tema determinat demaneu ajut al bibliotecari. Us ensenyarà a buscar la signatura al catàleg i a trobar-lo a la prestatgeria.

Si voleu mirar i remenar vosaltres mateixos heu de tenir en compte el següent:

 

Si busqueu un conte que us expliqui una bona història per passar una estona i gaudir de la lectura esteu buscant un llibre de d'imaginació. A la biblioteca els tenim agrupats per edats i a cada edat li correspon un color.


 

Si el que vols és saber més coses sobre un tema concret o ajut per fer un treball, has de buscar els llibres de coneixements. Els bibliotecaris han dividit tot el coneixement en 10 grans grups i a cada grup s'hi assigna un xifra del 0 al 9. Ens hem de fixar en la primera xifra de cada etiqueta enganxada al llom del llibre per desxifrar de quina matèria tracta.


Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa © 2005 · Dissseny i Programació: www.iureka.com